Bekijk ook onze visreis brochure

Rustig op je gemak eens bekijken samen met je vrienden

TV presentatoren Marco Kraal & Nathalie van den Berg op bezoek bij Loppa Seafishing!

Marco Kraal en Nathalie van den berg op bezoek bij Loppa Seafishing om een weekje achter de Big Game van Noorwegen aan te gaan! Marco kunnen jullie kennen van vis TV en Nathalie van Visvrouwen. Bekijk nu deel (1/2/3/4) van hun visavontuur. (deel 5 staat binnenkort online op het youtube kanaal van ” Daniel Weyers” Noorwegen vlog 5.

Ivy Joy

Onze reis begon al vroeg op Schiphol. Om 7 uur vertrok onze eerste vlucht naar Kopenhagen. Vandaaruit vliegen we door naar Oslo en vanaf Oslo gaat onze laatste vlucht naar Alta. Dit alles gaat vlot achter elkaar door en SAS vliegt stipt op tijd! Op Alta moeten we even wachten op de bus naar Oksfjord. Onderweg zien we al de prachtige fjorden, rendieren en zelfs al wat dolfijnen! Vanaf Oksfjord gaat de reis verder per boot. Cor en Patricia waren een weekend weg geweest en zo troffen we elkaar al bij de opstap in Oksfjord. Tijdens de bootreis werd al de nodige informatie gedeeld onder het genot van een kopje koffie. Vanaf de aankomst met de boot in Bergsfjord is het dan nog maar een heel klein stukje tot je verblijf….

Aangekomen in de Fishermans Mancave kijken we onze ogen uit! Sfeervol en zeer compleet ingericht. We krijgen wat uitleg, en ook de instructies voor de boot worden doorgenomen. Ik maak wat pannenkoeken en dan is het eerst tijd voor een goede nachtrust.

Na een ontbijtje laat Patricia ons zien hoe je voor vertrek je aanmeld om te gaan varen/vissen. Het geeft mij een veilig gevoel dat ze zo weten hoeveel mensen er weg zijn, ongeveer hoe lang en Cor en Patricia kunnen via een app volgen waar je bent. Bij nood is hulp dan ook snel ter plaatse. In de middag geef je dan in het zelfde systeem op wat je hebt gevangen en weer hebt kunnen releasen, zo wordt de visstand ook een beetje gemonitord.

Op pad dan maar! Het is een prachtig zonnige dag en ook al snel hebben we de vis gevonden. Mooie Koolvissen, Kabeljauwen komen aan boord. Voor mij , Yvon, is het de eerste keer op zee. Alles moet wennen maar het lukt wel. Moe maar voldaan keren we terug. Bij aankomst maken we kennis met Nikita. Ze werkt voor Cor en Patricia. In het fileerhuisje is alles net schoongemaakt dus mogen wij het weer vies maken. Cor laat zien hoe te fileren en dat maakt het een easy job! Vers stukje mee om te eten vanavond… jammie. Dat smaakte erg goed!

De plaatselijke winkelier is erg behulpzaam qua openingstijden (in overleg) en alle basic spullen zijn te koop. We slaan in voor de week en bij vragen helpt Patricia je het juiste product te pakken.

Nikita neemt ons mee de berg op naar het zoetwatermeer. We krijgen koffie gezet met water uit het meer, is schoon genoeg om te drinken… En ze heeft worstjes en brood meegenomen. Boven een vuurtje worden de worstjes gegaard en de broodjes geroosterd, heerlijk!

Yvon had als target vis een heilbot op haar lijstje staan! Dus even met Cor stekken en vismethodes doorgenomen. Dat samen met eigen ideeën en kennis tot een visplan gebracht. Dag 1 bij het eiland Loppa gevist. Via het systeem zag Cor waar we waren en belde dat de andere kant beter was … Zo gezegd zo gedaan , en ja hoor er kwam al snel een heilbot in de boot… Alleen had niet Yvon deze vis maar Henk.  We vissen door maar helaas niet meer met succes…. We moeten dit nog wat onder de knie krijgen… De volgende dag eind van de middag middels trollen nog eens proberen en jaaaa, daar was tie dan! Yvon haar eerste Heilbot. Later in de week heb ik er nog een mogen vangen 😉

Dan breekt ook de dag van vertrek aan. We nemen 20 kilo verse vis mee en vele mooie herinneringen. Grote dank aan Cor en Patricia , voor het maken van een top accommodatie en de super begeleiding! We zeggen tot ziens, in de hoop elkaar nog eens te treffen in Bergsfjord!

Lieve groet van Edwin, Henk en Yvon

Sportfishingcommunity_official

Sportfishingcommunity_official op bezoek bij Loppa seafishing!

We hebben een heerlijk weekje gevist bij Loppa Seafishing in Noord Noorwegen. Het weer was helaas niet helemaal top maar toch paar lekkere visdagen gehad. Top accommodatie en top booten op een prachtige plek. Verschillende heilbot en kabeljauw gevangen. Dit is mijn eerste vlog dus even wennen. Eind september ga ik weer een weekje achter de Noorse visjes aan.

Daniel Weijers en Tamme Smit!

Wat hebben wij een onvergetelijke week achter de rug in Bergsfjord bij Loppa Seafishing. 5 dagen zijn we op ’t water geweest waarvan één dag met een beroepsvisser. Dit om mee te maken hoe de echte Noren vissen. Super gaaf om te zien dat vrij ouderwetse technieken goed werken, ook heeft deze beroepsvisser ons geholpen met zijn kennis van water.
Van de 5 dagen hebben wij 4 dagen zelf gevist en kwamen 25 heilbotten de binnenzijde van onze boot bekijken. De meeste heilbotten vingen wij werpend, onder andere op aasjes zoals de Westin Sandy Andy en wat andere langwerpige shads (12-20cm). Ook deden aasvissen het erg goed!
De kabeljauwen en koolvissen waren zo talrijk dat je er letterlijk over naar het eiland kon lopen, sonar volledig gekleurd met vis, 5 haken en 5 vissen tegelijk het kan allemaal!
Cor en Patricia de Wilde zijn geweldige gastheer en gastvrouw, zij hadden alles tot in de puntjes geregeld! Het huisje was perfect, de boot is echt een machine met 150pk en ruim genoeg voor 6 man. De boot vaart met gemak door de golven met windkracht 4/5.

Het mooie aan Bergsfjord is dat je altijd kan vissen, zelfs als het echt slecht weer is. Bergsfjord ligt midden tussen de bergen en er zijn altijd wel mooie stekken in de luwte. Twee dagen was het niet mogelijk om buiten de fjorden te vissen, we bleven aan de binnenzijde van de fjorden en ook hier vingen we ook super goed vis!

Naast het vissen is er voldoende te beleven, het dorpje zit vast aan een Gletsjer, er is een groot zoetwater meer waar je in de zomer mooi kunt zwemmen, de omgeving is prachtig voor wandelingen, je kunt er kleiduiven schieten of met een quad rondrijden, kortom echt een top locatie waar ik zeker vaker ga terug komen! Bedankt jaap en Hubert voor de uitnodiging en tot volgend jaar.

Beet-Rovers & Dutch anglers

Noorwegen je was weer geweldig.
We sluiten af, en zijn op de terug reis naar Nederland. Een uitgebreid verslag van deze reis zal in het januari nummer van Beet/rovens komen te staan. Een waanzinnige ervaring rijker, in het ruige maar oh zo mooi Bergsfjord bij Cornelis de Wilde , Patricia De Wilde en Hubert van Renterghem van loppaseafishing. We hebben alle dagen kunnen vissen, ook met minder weer is dit zeer goed gelukt.

We hebben bv de meeste heilbot gevangen op ca 15 minuten varen van het huisje. We hadden de beschikking over een geweldige boot, 6,60 meter lang, 2,70 meter breed en een motor van 150 pk.
Boot gedroeg zich voorbeeldig op het water en de extra breedte gaf hem een zeer stabiel vis platform. Met 3 man aan een kant was geen probleem voor deze dame. De boten worden door Cornelis, zelf gebouwd en onderhouden. En dat is te merken stabiel, perfect onderhouden en zeer comfortabel door het stuurhuis, hier kon je lekker zitten als het ff te gek werdt met de regen, wind en hagel.

Al met al een super stek, locatie, eigenaren, boot, huisje.
Het gebied om loppa en Bergsfjord geeft meer dan genoeg vis mogelijkheden. Tijdens deze reis hebben we oa; 21 heilbotten tot 108cm, Kabeljauw tot 110cm, De joekel koolvis van Michel van 115cm, Lom, Roodbaars gevangen. Zeearenden, vossen, walvissen gezien. Noorwegen bedankt en tot volgend jaar.

Link naar artikel DutchAnglers: Klik Hier!

 

Nog even nadenken?

In onze brochure staat alle informatie over onze visreis voor je beschreven.
Vraag nu onze brochure aan