Loppa Seafishing ligt direct tegenover het wel bekende vissers eiland Soroya en staat bekend om bijzondere en uitdagende bodemstructuur. Hierdoor is het een visrijk en uitdagend visgebied.

Het eiland Silda is 8 kilometer lang en 4 kilometer breed en ligt als een grote beschermende muur voor het dorp Bergsfjord. Rondom het eiland liggen de visrijke plateaus van 15 tot 100 meter diepte waarnaast het direct tot een diepte gaat van wel 250 – 500 meter. Ook bij het eiland Loppa zelf liggen erg visrijke gebieden en dit op slechts 15 min varen. Dit is bij uitstek de toplocatie voor grote heilbotten, koolvis, kabeljauw, roodbaars en zeewolven. Het is door zijn ligging ook zeer geschikt om skrei te vissen!

Daarnaast liggen ten weste van Loppa verschillende grote onderwaterbergen. Zoals Peder Hansasskallen, Tomasskallen en Kvaennangsgrunnen die van uit de diepte (250m) naar bovenkomen tot 45-55 meter. Dit zijn dat ook de spots voor grote Gul, Pollack, Roodbaars en Schelvis. Uiteraard moet u niet gek opkijken als u een grote heilbot vangt.

Wist u dat de grootste gevangen heilbotten rond de 90-100 kg wegen? maar er worden regelmatig heilbotten gevangen met een gewicht van 50 -70 kg, terwijl de gemiddelde heilbot 20 tot 40 kg weegt. Als u nog nooit een heilbot heeft gevangen, kunt u natuurlijk ook eerst op een kleinere uitgaan!

Daarnaast zijn er verschillende top stekken voor grote koolvis. “Tip” Koolvis vangen op de vlieghengel is een super sport! Benieuwd naar de vangsten van onze gasten? Bekijk dan snel de pagina “Ervaringen”.

Zoetwater vissen is ook mogelijk bij Loppa Seafishing. In het meer van Bergsfjord (Bergsfjordvatne) zwemmen verschillende forel soorten. Waaronder de zeer zeldzame “Artic char” forel.

Maart - mei

In de maanden maart-mei kunt u geweldig vissen. Vanaf begin maart kunt u grote kabeljauwen vangen, die naar de kust komen om kuit te schieten. Verbaast u niet als u een kabeljauw van 20 tot 30 kg en een lengte van 150 cm vangt. Houd er rekening mee dat het weer in deze periode wisselvallig is!

Mei – Juli

In deze periode is het weer minder wisselvallig. Daarnaast biedt het eindeloze licht de mogelijkheid om langer te vissen. Het is namelijk 24 uur licht in Bergsfjord, waardoor tijd geen rol meer speelt. Mocht u met een grote groep komen, dan kunt u ervoor kiezen om in ploegen te vissen.

Augustus – Oktober

Deze periode kenmerkt zich door de stabiele weersomstandigheden en de grote trofee vissen die trekken naar de ondiepere wateren rondom Bergsfjord. In deze maanden ligt de nadruk op het vissen van de heilbot. Is het vangen van een grote heilbot uw visdroom? Dan is deze jaargetijden uitermate geschikt voor u.

Oktober – November

In deze periode kunt u dagelijks walvissen spotten in de fjorden. De walvissen komen af op grote scholen haringen, die zich ophouden in de beschermde en ondieper wateren van de fjorden. Als u geluk heeft, bestaat de mogelijkheid om de zeer zeldzame arctische haai te spotten. Deze maanden zijn ook uiterste geschikt om trofee heilbot te vangen.

December – Maart

In deze periode is het weer zeer wisselvallig en niet berekenbaar. Daarnaast is het 24/7 donker. Wij adviseren dan ook om niet op volle zee te vissen. Vissen in het fjord is wel mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bekijk hier de bodemstructuur in de regio